Кабінет міністрів у 2023 році ухвалив низку змін до правил про те, як має відбуватися мобілізація в Україні. Правки стосуються порядку ведення обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Згідно з постановою, Центри зайнятості зобов'язані повідомляти військкомати про зареєстрованих безробітних, а Міграційна служба надаватиме інформацію про тих, хто отримав українське громадянство.

Призов до армії, скріншот з відео
Призов до армії, скріншот з відео

Відтепер військовозобов'язані українці не зможуть влаштуватися на роботу доти, доки не стануть на облік до центрів комплектування та соціальної підтримки.

"Міські, районні, міськрайонні центри зайнятості та філії регіональних центрів зайнятості надають інформацію про реєстрацію осіб як безробітних протягом семи календарних днів після отримання запиту відповідного ТЦК та СП", - йдеться у документі.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Протягом двох тижнів Міграційна служба має повідомити ТЦК та СП про людей, які отримали українське громадянство та проходять за віком, а також станом здоров'я для взяття на військовий облік. Необхідну інформацію можна надавати військкоматам в електронному вигляді.

Громадянство України, фото: uhp.org.ua
Громадянство України, фото: uhp.org.ua

Раніше ми писали про те, що Резніков розповів про нову хвилю мобілізації: чи є необхідність

Як повідомляв Знай.ua, нічні співробітники в Україні менше працюватимуть, але більше отримуватимуть грошей: подробиці нового закону

Також портал Знай.ua писав, "Розморозка" тарифів в Україні: як у 2023 році зміняться ціни на електрику, газ та воду