В Україні продають гривневу купюру, яка становить інтерес для колекціонерів. Йдеться про банкноту 1 гривні, вартість якої складає 278 доларів або 10 тисяч гривень.

Купюра виставлена на продаж на електронному аукціоні Violity. Власник унікальної купюри SMmax повідомив, що вона знаходиться у Дніпропетровській області – у Кривому Розі. Банкнота випущена у 2014 році, а її вартість дозволила власнику ставити таку високу ціну через унікальний номер – УУ 1111111. Такі лоти часто привертають увагу нумізматів.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Грошовий знак не зазнавав реставрації, при цьому на ньому немає прихованих дефектів.

Унікальна гривня. Фото: Violity
Унікальна гривня. Фото: Violity

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Гривня з дуже цікавим номером. Без прихованих дефектів, – зазначив власник.

Продавець продає купюру в межах України, а також може передати під час особистої зустрічі. Він приймає оплату на картку ПриватБанку.

Унікальна гривня. Фото: Violity
Унікальна гривня. Фото: Violity

Увагу колекціонерів може привернути брак друку, або інші невеликі відхилення, які не применшують цінності купюри або монети. Ц е може бути неповне друкування зображення на звороті. Також попит мають банкноти-"перекрутки". Зворотний бік у них надруковано під кутом 180 градусів до лицьової.

Нагадаємо, ми писали, що така може бути і у вас: в Україні монету продають за 45 тисяч.

Як повідомляв "Знай.ua" 2000 доларів за 1 гривню: як відрізнити рідкісне карбування.

Також "Знай.ua" інформував НБУ "наштампує" нових Сковороду і Шевченка до Дня Незалежності: ви не впізнаєте старі купюри