Ціни на цукор можуть зрости через низку причин, одна з найбільш вагомих — прибутковість галузі.

Директор НПЦ "Цукробурякового виробництва" Олександр Коротинський розповів, чому слід очікувати незначного підвищення цін на цукор виданню Latifundist. Він зазначив, що наразі гуртові ціни на цукор рентабельні, але через зростання технічно-матеріальних цінностей, кінцева вартість продукту може зрости.

Ціни на цукор, скріншот: YouTube
Ціни на цукор, скріншот: YouTube

У цьому сезоні галузь врятувало те, що аграрії встигли закупити насіння і деяку частину добрив та ЗЗР заздалегідь. Бо всі ТМЦ зросли в ціні‎, — зазначає виробник.

Коротинський наголосив, що дефіциту цукру в Україні не буде, навпаки, країна може експортувати продукцію на європейський ринок. За його словами, українці споживають на рік приблизно 1,2 млн т цукру. В цьому сезоні прогнозується виробництво в 1,25 млн т., крім того, в нас є залишки — 500 тис. т.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

На думку виробника, важливо зберегти можливість експортувати продукцію, щоб цукрові заводи продовжувати рентабельно працювати.

Наразі, супермаркети пропонують українцям цукор за ціною 33,77 грн в середньому, це на 0,42 грн дешевше ніж у минулому місяці. Дан надав моніторинговий сайт Мінфін.

Ціна на цукор. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на цукор. Фото: скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що скумбрія дешевша за коропа та оселедець: в торговельних точках оновилися ціни на продукти.

Як повідомляв "Знай.ua" морква, часник та буряк подорожчали: скільки треба заплатити за популярні овочі.

Також "Знай.ua" інформував, киянам показали, у яких супермаркетах найнижчі ціни на важливі продукти.