Повномасштабна війна, розпочата росіянами, триває вже понад 325 днів - буквально за місяць доведеться відзначити, що ми живемо в цьому стані цілий рік.

Від початку... з 24 лютого 2022 року багато що змінилося - свідомість українців, а ще, що найнеприємніше - ціни в супермаркетах, вартість послуг, палива.

Українці на ринку, фото: Знай.ua
Українці на ринку, фото: Знай.ua

Можна згадати, що у перші дні та тижні у магазинах з'явилася заборона на продаж алкоголю. Згодом його послабили, дозволивши "позбутися" тих спиртних напоїв, у яких швидко закінчується термін придатності. Зараз із продажем цієї категорії продуктів проблем жодних немає. Хіба що в деяких супермаркетах запроваджено менший період дня, протягом якого можна придбати алкоголь.

Наразі Державна служба статистики України зафіксувала зростання цін на алкоголь та цигарки. Якщо брати грудень 2022 року та порівнювати його з 12 місяцем 2021 року – найбільше подорожчало пиво. За даними відомства, воно зросло у вартості в середньому десь на 48,6% – до 28,5 гривень за пляшку 0,5 літра.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Алкогольне отруєння, фото medlux
Алкогольне отруєння, фото medlux

Щодо горілки – ціна на неї змінилася десь на 24 відсотки, тож за пляшку 0,5 літра доведеться віддати до 117 гривень. А ось столові вина українських виробників змінилися у вартості десь посередині – на 36,5%. За пляшку 0,7 літра доведеться віддати до 95 гривень.

Нагадаємо, скумбрія дешевша за коропа і оселедця: у торгових точках оновилися ціни на продукти

Як повідомляв "Знай.ua", морква, часник і буряк подорожчали: скільки потрібно заплатити за популярні овочі

Знай.Уа написав, голод і холод скасовуються? Киянам показали, у яких супермаркетах найнижчі ціни на важливі продукти