В уряді анонсували, що незважаючи на повномасштабну війну, що триває, українцям навесні проведуть індексацію пенсій. Внаслідок перерахунку деякі пенсіонери можуть отримати цілком солідну надбавку – 1500 гривень.

Насамперед слід зазначити, що підвищення пенсійних виплат буде індивідуальним. Так, якщо хтось отримає солідну надбавку, то когось перерахунок навіть не торкнеться.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Індексація в Україні має пройти вже навесні та з урахуванням рівня інфляції та розміру зростання зарплат, пенсії мають зрости на 24%. Втім, як зазначають у Мінсоцполітики, цей розмір підвищення ще не точний, і реальні цифри можна буде побачити ближче до лютого.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Підкреслимо, що якщо пенсії все ж таки індексують на 24%, то при пенсії 6250 гривень розмір збільшення становитиме 1500 гривні. У той же час, якщо розрахунковий розмір пенсії значно менший за мінімальну пенсію, індексація може таких громадян не торкнутися. Водночас, якщо розрахунковий розмір пенсії становить 3 тисячі гривень, то після індексації вона підніметься на 720 гривень.

Українці, які мали низькі зарплати чи накопичили трохи страхового стажу, на індексацію виплат можуть не сподіватися.

Раніше портал Знай повідомляв, як відновити пенсійне посвідчення, якщо немає можливості звернутись до ПФУ: покрокова інструкція.

Також наш портал інформував, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.

Крім того, ми писали, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.