У зв'язку з приєднанням Фонду соціального страхування до Пенсійного Фонду України у багатьох громадян постали питання щодо виплат у зв'язку з вагітністю та пологами. Чи є якісь зміни, про які важливо знати українці, розповіли у прес-службі Міністерства соціальної політики.

У відомстві заявили, що розмір та умови призначення виплат за пологами та вагітністю залишаються колишніми, а змінився лише орган, який забезпечує даний вид виплат. Відповідно, одержувачі цієї допомоги не відчують жодних змін.

Вагітність. Фото: скрін youtube
Вагітність. Фото: скрін youtube

Також українкам розповіли, як оплачуватиметься декретна відпустка, коли її початок припаде на період іншої лікарняної.

"Якщо початок декретної відпустки припадає на період іншої лікарняної, то попередній листок непрацездатності закривається і з дня надання декретної відпустки видається інший листок непрацездатності", - пояснили у Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.

Також наш портал інформував, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.