Українські супермаркети неприємно здивували оновленими цінниками на сосиски, кілограм яких коштує дорожче, ніж кіло свинячої грудинки чи нашийка. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За минулий рік ціни на супермаркетах зробили рекордний ривок на багато продуктів харчування. Зокрема, сильно подорожчала м'ясна продукція, така як ковбаса або сосиски. Якщо раніше останні були доступні практично всім, то зараз поласує продуктом по кишені не кожному.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 14 січня сосиски торгової марки "Алан" яловичі в середньому продаються по 115,42 гривні за 350 грамів. Якщо порівняти з грудневими цінниками, то продукт трохи подешевшав, але при цьому залишається дорогим. В той самий час за кіло сосисок "Бащинський" філейні в середньому доведеться викласти 204,26 гривні. Із грудня продукт подорожчав майже на 13 гривень.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Примітно, що кілограм свинини зараз коштує дешевше за сосиски. Так, грудинку можна купити в середньому за 177,08 гривні за кіло, лопатку – за 165,51 гривні, а ошийок – 202,25 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, курятина, сало та овочі: українцям назвали продукти, які можуть сильно додати в ціні 2023 року.

Також наш портал інформував, експерти спрогнозували, коли курятина повністю замінить м'ясний ринок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, шашлик побачимо лише у снах? За місяці війни в Україні сильно скоротилося виробництво м'яса.