Стало відомо, що за комунальні послуги можна буде платити набагато менше вже найближчим часом. Хтось може розраховувати на це.

Все це передбачено у постанові уряду за номером 151. Йдеться про правила перерахунку вартості комунальних послуг у зв'язку з їх неналежним наданням або наданням не в повному обсязі.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Виявляється, що споживачі можуть вимагати перерахувати платежі за комунальні послуги, якщо підприємства не роблять цього самі. Також, у цей перелік входять випадки, якщо температура у вашому будинку нижче 18 градусів тепла, і за кожну таку добу сума зменшуватиметься на 3,3%.

Перерахунок відбувається з урахуванням годинника, коли послуги вам не надавалися.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також, як уже зазначалося раніше, споживачі, які виїхали з квартири чи будинку, і не з'являлися там протягом місяця і більше, можуть не платити комунальні послуги. Однак, про це треба сповістити тих, хто надає послуги, та надати довідку з доказами. Однак, знову ж таки, все це за умови відсутності лічильника у будинку.

Витік газу. Фото: Youtube
Витік газу. Фото: Youtube

Починаючи з Нового року, також змінилася щомісячна плата за доставку газу. До 1 січня українці платили, виходячи з обсягів споживання з 1 жовтня 2020-го по 30 вересня 2021-го. А з 1 січня платитимемо з розрахунку того газу, який споживали з жовтня 2021-го до кінця вересня 2022-го.

Лічильник газу, фото: Знай.ua
Лічильник газу, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що є гроші – немає відключень: українцям запропонували попрощатися із відсутністю світла

Раніше повідомлялося, що відновлення зруйнованих квартир: як українцям отримати безкоштовні будівельні матеріали

Також нові податки за квартиру: кому доведеться заплатити кругленьку суму