В українських супермаркетах раптово впали ціни на свіжу та морожену рибу. Якщо порівнювати з груднем, то зараз поласувати продуктом можна за дуже приємною ціною. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За минулий рік ціни на продукти харчування зробили неймовірний ривок нагору. Деякі товари стали практично недоступними для гаманців українців. До списку таких можна віднести і рибу, яка першого місяця 2023 року несподівано подешевшала.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Так, станом на 12 січня короп живий у супермаркетах у середньому коштує 104,90 гривні за кілограм. Ще у грудні українці у середньому платили 128,51 гривні за кіло. Короп потрошений також помітно подешевшав – із 143,98 до 126,95 гривні за кілограм.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оселедець слабосолона пропонується в середньому по 129,70 гривні за кіло, що на 12 гривень дешевше, ніж було минулого місяця.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Скумбрія свіжоморожена подешевшала одразу на 24,46 гривні. Якщо у грудні кіло такої риби можна було купити в середньому за 144,46 гривні, то січневі цінники приємно тішать – 120 гривень.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, час поповнювати запаси: супермаркети знизили ціни на популярні крупи.

Також наш портал інформував, вітаміни влетять у копійчину: українців засмутили новими цінниками на апельсини, мандарини та банани.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, після свят оновилися ціни на популярну "молочку": скільки тепер коштують сметана, кефір та вершки.