Пенсійні виплати українців стали вищими на 16%. При цьому для низки громадян уряд передбачив доплату. На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Денис Шмигаль зазначив, що у 2022 році пенсії українців у середньому стали вищими на 16%. Також було запроваджено щомісячні доплати у розмірі від 300 до 500 гривень для окремих категорій пенсіонерів.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"У 2022 році пенсії проіндексовані та в середньому зросли на 16%. За ініціативою президента Володимира Зеленського для людей віком 70-75 років уряд передбачив доплати у 300 грн., для пенсіонерів у віці 75-80 років – 400 грн., для людей у ​​віці" 80+ – до 500 грн", – зазначив прем'єр-міністр.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Окрім того, глава уряду зазначив, що за минулий рік Пенсійний фонд отримав понад 375 мільярдів гривень, що на 6% перевищило суму, яку планували. Так, завдяки сумлінній сплаті податків українцями майже 11 мільйонів пенсіонерів отримали виплати без затримок на загальну суму понад 575 мільярдів гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.

Також наш портал інформував, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Міністерстві соціальної політики дали інструкцію.