Українці можуть одержати нову грошову допомогу від міжнародної організації Action Against Hunger (ACF). Хто має право на виплати та як їх можна отримати, розповів начальник Чернівецької ОДА Руслан Запаранюк.

Внутрішні переселенці, які евакуювалися до Чернівецької області, зможуть отримати нову грошову допомогу від міжнародної організації Action Against Hunger. Суми виплати на одну особу становить 2200 гривень на місяць. Наголошується, що термін надання допомоги становить 3 місяці, тобто загальна сума допомоги 6600 гривень.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Як відомо, претендувати на цю допомогу можуть переселенці, які мешкають у Чернівецькій області. При цьому виплати доступні навіть якщо людина не має статусу ВПО. Але є важливий нюанс – людина не повинна отримувати допомогу від іншої гуманітарної організації.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зазначається, що заявки на отримання допомоги можна подати з 10 до 17 січня. Звернутися може один повнолітній представник сім'ї, але з собою повинен мати оригінали документів усіх, на кого оформляється допомога (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження та за наявності довідки ВПО).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям призначать пенсії автоматично, але не всім: кому не доведеться звертатися до ПФУ.

Також наш портал інформував, відмову у субсидії: як українцям не залишитися з боргами за комуналку у воєнний час.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що переадресація пенсій і субсидій: українцям, які отримують виплати через "Укрпошту", розповіли про корисну послугу.