В Україні стрімко зростають ціни не лише на продукти харчування, а й на популярні напої. Так, супермаркети показали цінники на каву, сік та вино у першій половині січня. Про це повідомляється на порталі Мінфін.

За 2022 рік ціни на продукти зробили неймовірний ривок, тож забезпечувати себе їжею українцям стало ще важче. Втім, зросла вартість не лише їжі, а й популярних напоїв.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Станом на 11 січня середня ціна кави торгової марки "Nescafe" Gold становить 147,70 гривні за упаковку 120 грамів. Ще у грудні минулого року цю ж упаковку можна було купити в середньому за 143,88 гривні.

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сік Rich яблучний піднявся в ціні з грудневих 51,09 гривні до січневих 52,73 гривні. Сік "Наш сік" мультивітамін з м'якоттю подорожчав із 35,48 до 36,34 гривні за 950 мл.

Ціни на сік. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сік. Фото: скрін Мінфін

Водночас вино у січні трохи подешевшало, але цінник все одно залишається високим. Так, вино Vardiani Піросмані червоне загалом продається по 100,60 гривні за пляшку 750 мл. В останньому місяці 2022 року цінник був рівно на гривню вищим.

Ціни на вино. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вино. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, чи варто українцям боятися дефіциту та подорожчання хліба у 2023 році: що впливає на ситуацію.

Також наш портал інформував, вітаміни влетять у копійчину: українців засмутили новими цінниками на апельсини, мандарини та банани.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що після свят оновилися ціни на популярну "молочку": скільки тепер коштують сметана, кефір та вершки.