Стало відомо про те, кому із власників автомобілів доведеться заплатити величезний податок. Якщо цього не зробити, то можете розпрощатися з вашим транспортним засобом.

Справа в тому, що у Новому році деяким автовласникам потрібно буде сплатити податок у розмірі щонайменше 25 тисяч гривень. Йдеться про автомобілі, які були випущені менше ніж 5 років тому, і вартість яких перевищує 2,5 мільйона гривень. Це 375 мінімальних заробітних плат.

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Такий транспортний засіб в Україні одразу підлягає класифікації предмета розкоші, і тому потрапляють під 267 статтю Податкового кодексу України.

Нараховувати податок починають із того місяця, коли власник зареєстрував ваш автомобіль. Після цього протягом усього місяця господар зобов'язаний звернутися до податкової та почати подавати декларацію на машину.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Машина. Фото: УНІАН.
Машина. Фото: УНІАН.
Машина. Фото: УНІАН.

Після цього вам з податкової має прийти сповіщення про те, що потрібно сплатити податок, і надається на це близько 60 днів. Потім сума щоразу почне збільшуватися.

Якщо прострочити 2 місяці, тоді потрібно віддати додатково 10% цієї суми, а через 3 вже 20%.

Якщо не заплатити зрештою, то на транспортний засіб накладуть арешт, і він стане податковою заставою. Це, звичайно, не заважає вільно використовувати автомобіль, але при цьому власник не зможе його продати або подарувати комусь.

Потім автомобіль взагалі можуть конфіскувати, або продати для погашення заборгованості. Зайві кошти повертають власнику.

Автомобілі, фото: скріншот із відео
Автомобілі, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, щоби українці завжди були на зв'язку: українцям встановлять безкоштовні зарядні станції

Раніше повідомлялося, що знову заблищає як новий: як позбутися накипу в чайнику за допомогою підручних засобів .

Також, чи встигли "продати" авто? За який період враховуються доходи українців, які претендують на субсидію