Останній місяць 2022 року відзначився приємною новиною для пенсіонерів, адже декому із них перерахували виплати. Водночас сума надбавки у всіх різна, комусь додали 600 гривень, а комусь 6.

Цей перерахунок проводився у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму. Крім того, було перераховано виплати й донорам, які щомісяця отримують 10% до пенсії від прожиткового мінімуму.

Перерахунок надбавки, призначеної відповідно до Закону України "Про донорство крові та її компонентів", було проведено 1 грудня. Зараз ця доплата становить 258,90 грн на місяць і плюсується до основних виплат пенсіонера.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Відомо, що ця сума залишиться без змін і протягом 2023 року, адже прожитковий мінімум заморожено. Водночас за зміни прожиткового мінімуму надбавка збільшується на різницю між старою виплатою (до підвищення) та новою (після підвищення).

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Варто відзначити, що в Україні статус почесного донора надають людині, яка безплатно здала 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимальних допустимих доз плазми крові.

У цьому випадку для отримання надбавки до пенсії, особа повинна подати заяву та документи про нагородження нагрудним знаком "Почесний донор України" до територіального управління Пенсійного фонду.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову