Здорожчання багатьох популярних продуктів змушує українців економити кожну копійку та ретельно планувати свої покупки. Щобільше, цього тижня стало відомо про те, що в Україні продовжують зростати ціни на цибулю, часник та перець.

Якщо порівнювати з минулим роком, можна відзначити суттєве зростання цін на овочі в Україні. Це стало неабияким випробуванням для українців. Адже, крім того, що тепер треба викласти більшу суму, потрібно врахувати також й падіння рівня прибутків українців.

То ж тепер досить пристойну суму доводиться викладати за такі популярні овочі, як цибуля, часник та перець. Такими даними ділиться портал Мінфін.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Як відзначається на порталі Мінфін, станом на 8 січня середня ціна цибулі ріпчастої склала 34,17 грн/кг. Для порівняння, у грудні вартість цього овочу становила 32,64 грн/кг у грудні. Водночас синя цибуля навпаки впала у ціні – з 47,70 грн. /кг у грудні вона здешевшала до 44,99 грн/кг у січні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Часник також став дещо дешевшим, але не суттєво. Ціна кілограма часнику за місяць змінилася з 115,06 грн/кг до 115,98 грн/кг. Здорожчав болгарський перець - його у січні продають у середньому по 151,60 грн/кг. Для порівняння у грудні ціна становила 137,11 грн/кг.

Ціни на овочі, Мінфін
Ціни на овочі, Мінфін

Ціни на овочі, Мінфін
Ціни на овочі, Мінфін

Ціни на овочі, Мінфін
Ціни на овочі, Мінфін

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову