Після свят українські супермаркети оновили ціни на популярні молочні продукти, деякі з них трохи подешевшали, а інші – подорожчали. Як змінилася вартість сметани, кефіру та вершків, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

За часи війни в Україні продукти харчування встигли встановити кілька цінових рекордів. Молочна продукція не стала винятком і стала менш доступною для гаманців покупців.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, станом на 8 січня сметана торгової марки "Президент" 15% у середньому коштує 40,26 гривні за 350 грамів. Ще у грудні її можна було придбати за 39,51 гривні. Але водночас сметана "Простоквашино" 20% подешевшала – з 47,00 до 46,88 гривні за 340 грамів.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Серед "молочки", яка подешевшала після свят, виявився і кефір. Продукт торгової марки "Селянський" 2,5% у середньому пропонується по 37,72 гривні за 950 мл. У грудні цінник був на рівні 38,37 гривні.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Вершки торгової марки "Простоквашино" 10% наразі продаються в середньому по 22,41 гривні за 200 мл. У грудні продукт був дешевшим - 22,23 гривні.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, супермаркети встановили нові цінники на рис та макарони: що подорожчало, а що стало доступніше.

Також наш портал інформував, вітаміни влетять у копійчину: українців засмутили новими цінниками на апельсини, мандарини та банани.

Крім того, ми повідомляли, рік буде солодким? Українські супермаркети знизили ціни на гречку та цукор, а борошно дорожчає.