Для наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем, є кілька важливих новин. Всі ми чудово пам'ятаємо плутанину через те, що в Україні збираються вводити процедуру обов'язкового техогляду, а потім начебто не збираються.

Зрозуміло лише одне, що техогляд повернуть після завершення воєнного стану. Проте суми штрафів за невиконання умов вже відомі.

Про це стало відомо завдяки раніше опублікованим постановам українського уряду.

Техогляд, скріншот: Facebook
Техогляд, скріншот: Facebook

Наші читачі мають знати, що в Україні за їзду без техогляду передбачається штраф 17 тисяч гривень, але це правило не стосується деяких категорій транспортних засобів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Не накладатимуть санкції на транспортні засоби, які не виїжджають на дороги загального користування та якщо їх використовують строго на території підприємств. Це можуть бути машини для заводів, автобаз, кар'єрів тощо.

Техогляд, скріншот: Facebook
Техогляд, скріншот: Facebook

Ще один важливий момент – техогляд можна не проходити і тим автомобілям, об'єм двигуна яких до 125 куб. см або електродвигун потужністю трохи більше 4 кВт. Також у цьому списку автомобілі розвивають швидкість до 25 км/год та сільгосптехніка – до 40 км/год.

Нагадаємо, як раніше вже не буде: як змінилися правила отримання посвідчення водія.

Раніше повідомлялося, електронні номери та онлайн розмитнення: які зміни чекають українських водіїв у 2023 році.

Також, українцям розповіли, як можуть позбавити водійських прав через кілька крапель корвалолу: чи можна сідати за кермо.