Деякі українці зможуть отримувати пенсійні виплати автоматично, тобто особисте звернення до Пенсійного фонду не буде необхідним. Відповідний законопроєкт уже перебуває у Верховній Раді і незабаром має бути ухвалений депутатами. Про це повідомляє "24 канал".

Українці, які перебувають на тимчасово окупованих територіях та мають необхідний стаж для виходу на заслужений відпочинок, отримуватимуть пенсію в автоматичному режимі. Суть у тому, що особистий візит та надання необхідних документів до органів ПФУ не буде обов'язковим.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зазначається, що українцям, які мають групу інвалідності, пенсійні виплати призначатимуть відповідно до дати встановлення інвалідності органами медико-соціальної експертизи.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Введення автоматичного призначення пенсій для вищезгаданої категорії громадян необхідний захід, адже вони не мають доступу до українського зв'язку та інтернету, а також не можуть особисто з'явитися до сервісних центрів ПФУ. Дані правила діятимуть протягом усього військового стану та ще три місяці після його скасування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв вихід на пенсію в Україні: кому з громадян у 2023 році стало складніше оформити "заслужений відпочинок".

Також наш портал інформував, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.