Першого тижня 2023 року закупівельні ціни на свиней забійних кондицій залишилися без змін. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України".

Аналітики наголошують, що в ході останніх торгів, проведених у 2022 році, більшість операторів не переглядали закупівельні ціни на свинину. Моментами фіксувалася зміна ціни, але вона була незначною і не перевищувала 1 гривні за кожний кілограм. Зазначається, що товарні обсяги, трохи менші після передсвяткового пожвавлення з боку заготівельників, розписали по 69,5-71 гривню за кілограм.

Свинина на базарі. Фото: скриншот Youtube
Свинина на базарі. Фото: скриншот Youtube

Як зазначають представники м'ясопереробної галузі, разом зі стабілізацією закупівельних цін вартість охолоджених свинячих напівтуш також практично не змінювалася. За словами виробників торгівля між святами йде стабільно та прогнозовано.

Ціни на свинину, скріншот з відео
Ціни на свинину, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як буде ситуація з цінами надалі безпосередньо залежить від стану енергетичної системи. Також вплинути на цінову динаміку може сезонна зміна активності споживачів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, курятина, сало та овочі: українцям назвали продукти, які можуть сильно додати в ціні 2023 року.

Також наш портал інформував, експерти спрогнозували, коли курятина повністю замінить м'ясний ринок.

Крім того, наш портал повідомляв, шашлик побачимо тільки у снах? За місяці війни в Україні сильно скоротилося виробництво м'яса.