За час повномасштабної війни багато українців втратили частину доходу або зовсім залишилися без нього, тому забезпечити себе продуктами стало справжнім випробуванням, особливо з огляду на ціни. Навіть за такі популярні овочі як цибуля, часник та перець доведеться викласти пристойну суму. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Станом на 6 січня цибуля ріпчаста в середньому продається по 34,17 гривні за один кілограм. Ще у грудні цінник був нижчим – 32,64 гривні за кіло.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на овочі варіюються від 29,99 до 44,90 гривні залежно від торгової мережі. Синя цибуля подорожчала суттєвіше - з 47,70 до 51,26 гривні за кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вартість часнику, якщо порівнювати зі груднем, зросла на 92 копійки – зі 115,06 до 115,98 гривні за кілограм. Ціни варіюються від 104,00 до 129,90 гривні залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін
Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Болгарський перець першого тижня січня в середньому пропонується по 151,60 гривні за кіло. У грудні цінник був помітно нижчим – 137,11 гривні за кілограм.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети знизили ціни на помідори, але підняли на огірки: скільки коштують популярні овочі.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців попередили про стрибок цін на популярні продукти в найближчому майбутньому: що подорожчає.