У разі війни продукти, не вибагливі до умов зберігання мають підвищений попит, у тому перелік входять макарони і рис. Першого тижня січня супермаркети оновили цінники на продукцію. Що стало доступнішим, а що подорожчало, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети оновили цінники на рис та макарони, втім, бігти на закупівлі поки що, ймовірно, не варто.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 5 січня довгий рис у середньому продається по 74,59 гривні за кілограм. Такий самий цінник був і в грудні. Ціни на товар варіюються від 64,90 до 84,27 гривні за кіло в залежності від торгової мережі. Рис довгий пропарений подешевшав із 72,49 до 71,47 гривні за кіло. Придбати можна від 59,50 гривні за кіло у Metro до 88,40 гривні за кіло в Auchan. Водночас круглий рис подорожчав – з 77,67 до 78,57 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

На макарони пір'я середній цінник встановлено на рівні 29,65 гривні за кіло. При цьому у грудні продукт коштував 29,68 гривні за кіло. Ціни починаються від 26,40 гривні за кіло в Metro та досягають 38,70 гривні за кіло в Auchan.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у магазинах побачимо порожні полиці? Через відключення світла в Україні скорочується виробництво молока.

Також наш портал інформував, що в Україні зрушили з місця ціни на деякі овочі, фрукти теж відстають: що подорожчало найбільше.

Крім того, ми писали, чи доведеться смажити з маргарином? Українські супермаркети підняли ціни на соняшникову олію.