В законі "Про Державний бюджет України на 2023 рік" говориться про перерахування прожиткового мінімуму, що призведе до зміни розміру аліментів, оскільки вони взаємопов'язані.

Виплати на дитину мають бути не менше ніж 50% від ПМ. На це також впливає прибуток платника (якщо він достатній чи високий – сума аліментів зросте). Одного з батьків, за несплату аліментів, можуть просто не випустити за кордон... або навіть обмежити свободу дій.

Аліменти, діти - фото Знай.ua
Аліменти, діти - фото Знай.ua

Мінімальну виплату на дитину призначають у разі, якщо у батька, який змушений виплачувати аліменти, є мінімальний дохід.

Дітям до шести років – 1136 гривень; до 18 років – 1416 грн; до 23 років – 1342 грн. Рекомендовані виплати на 100% залежить від прожиткового мінімуму.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Якщо у батька зберігається достатній дохід, то й аліменти мають бути відповідними. Дітям до шести років – 2272 гривень; до 18 років – 2833 грн; до 23 років – 2684 грн. Дуже важливо пам'ятати, що до 23 років виплати зберігаються лише за умови, якщо дитина продовжує навчатися на стаціонарі.

Аліменти. Фото: Vcredite
Аліменти. Фото: Vcredite
Аліменти. Фото: Vcredite

Покарання цілком логічне - або адміністративна (обмеження права виїзду за кордон, використання зброї, керування автомобілем), або кримінальна відповідальність (домашній арешт, громадські роботи або обмеження волі до 2 років).

Нагадаємо, як зберегти субсидію під час переїзду на нове місце: українцям пояснили всі нюанси

Як повідомляв "Знай.u а", від 7 до 23 тисяч гривень: українцям дадуть на руки нову допомогу, хто може готувати документи

Знай.uа писав, держава допоможе? На які виплати може розраховувати мати одинак