Ціна на гречку знов злетить у космос: уряд прийняв доленосне рішення

Ціни на гречку, скріншот з відео
Ціни на гречку, скріншот з відео

Після збору урожаю восени 2022 року, споживчі апетити українців у гречці були задоволені, та ще й з запасом. Основні зміни у порівнянні з 2022 роком — скасування заборони на експорт гречки. Водночас для внутрішнього споживання українцям потрібно 110 тис. т. Тому Кабінет міністрів України затвердив обсяги квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, на 2023 рік. Про це свідчать дані постанови уряду №1466 від 27 грудня.

Ксенія Мішина побувала в "Криму" і показала, з ким прокидається з ранку: "Не заміжня?"

Ксенія Мішина. Фото: скрін youtube
Ксенія Мішина. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Актриса, зірка серіалу "Кріпосна" Ксенія Мішина якось подумки повертала шанувальників за часів без повномасштабної війни. Тоді вона поділилася знімками, зробленими 23 лютого 2022 року. Зараз вона продовжує викладати фотографії та відео у соціальній мережі Instagram, розповідаючи про своє життя. Спочатку Ксенія Мішина, будучи в Хорватії, побувала у місті, яке дуже їй нагадав Ялту... і розбудило бажання якнайшвидше опинитися в українському Криму. А потім Ксенія Мішина поділилася знімком, який пояснює практично щоранку.

Петля на шиї путіна затягнулася міцніше, після удару ЗСУ по Макіївці: у всьому винні солдати з телефонами

путін. Фото: скриншот з відео
путін. Фото: скриншот з відео

У новорічну ніч путін і його військові прихвостя вирішили влаштувати українцям "яскраве свято" обстрілявши ракетами та дронами. Наступної ночі вони теж не заспокоювалися. Але завдяки нашукему ППО ми змогли відбити 100% атак іранських дронів з 1 січня 2023 року. Також ЗСУ не залишили без відповіді росіян та рознесли базу окупантів у Макіївці, що викликало нову хвилю паніки у російських пропагандистів. В Інституті вивчення війни (ISW) заявили про те, що потужний удар українських захисників по базі росіян у тимчасово окупованій Макіївці на Донеччині підірвав авторитет керівника Кремля володимира путіна.

Автоматичне нарахування соцвиплат з 1 січня: пощастило не всім

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

З січня 2023 року в Україні перестали нараховувати автоматично соціальні виплати, проте деяку допомогу все ж будуть нараховувати автоматично. В Мінсоцполітики пояснюють, що нарахування по-новому необхідні, щоб допомога надходила адресно, адже з настанням воєнного часу в українців відбулося багато змін. З ініціативи Мінсоцполітики уряд ухвалив постанову "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 6 жовтня 2021 р. № 1040 та від 7 березня 2022 р. № 214".

Валютчиків прикриють? Нацбанк змінив умови для обмінників — не зустрінеш на кожному кроці

Курс валют. Фото: скрін youtube
Курс валют. Фото: скрін youtube

Знайти обмінник можна у Реєстрі пунктів обміну валюти, Нацбанк посилив вимоги до обмінників та створив реєстр, який буде оновлюватися кожен місяць. У НБУ повідомили, що створили реєстр пунктів обміну іноземної валюти. Інформацію оновлюватимуть на сайті щомісяця, до 10 числа включно. У реєстрі вказані підрозділи банків, небанківські фінансові установи та оператори поштового зв’язку, які мають дозвіл на обмін валют. Пункти обміну включатимуть у список за умови, якщо вони мають відповідні таблички та вивіски про надання послуг обміну валюти як ззовні, так і в приміщенні.