У перші дні січня українські супермаркети оновили ціни на капусту, картоплю та моркву. Здебільшого вартість овочів зросла. Що і скільки подорожчало, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Овочі в Україні стають у прямому значенні слова на вагу золота. За 2022 вони стали одними з лідерів у подорожчанні, а в 2023 продовжують додавати в ціні.

Супермаркет. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет. Фото: скриншот YouTube

Так, станом на 3 січня молода капуста у середньому у супермаркетах пропонується по 36,07 гривні за один кілограм. У грудні цінник був нижчим – 35,40 гривні за кіло. Водночас капуста білокачанна подешевшала, але зовсім небагато – з 13,18 до 12,99 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Картопля в перші дні січня в середньому пропонується по 9,54 гривні за кіло, що на 23 копійки дешевше, ніж у грудні. Проте молода картопля подорожчала – з 11,21 грн за кіло у грудні до 15,90 грн за кіло у січні.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Також виріс цінник на моркву. Супермаркети в середньому продають овоч по 25,57 гривні за кілограм. Минулого місяця цінник становив 24,44 гривні за кіло.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні раптово подорожчали банани, але яблука впали в ціні: скільки коштуватимуть фрукти.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців попередили про стрибок цін на популярні продукти в найближчому майбутньому: що подорожчає.