Із українцями поділилися прогнозом курсу долара на січень 2023 року. У банках він буде в межах від 39,20 до 41,50 грн, а курс євро – від 41,20 до 43,30 грн.

Аналітик Олексій Козирєв порталу "Мінфін" розповів, що ситуація на готівковому ринку буде досить стабільна і великого ажіотажу в січні щодо купівлі валюти не очікується.

Курс валют. Фото: скрін youtube
Курс валют. Фото: скрін youtube

В українців дедалі менше готівкової гривні для купівлі іноземної валюти, оскільки ціни на продукти харчування зростають, а з початку року ще й тарифи на комунальні послуги змінилися. Однак якщо в січні курс долара буде стабільним, це ще не означає, що тенденція збережеться на майбутнє.

"Тому відносна стабільність курсу в січні – це ще не перспективи всього року. І певна помірна девальвація нацвалюти до закладених до бюджету офіційних 42-43 гривень за долар з корекцією та готівкового курсу – все ж таки найбільш ймовірний сценарій розвитку подій на валютному ринку України. В умовах війни таке просідання - це явно не найгірший варіант для нацвалюти", - зазначив аналітик.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Також з українцями поділилися підставами, на яких гривні вдалося вистояти на валютному ринку:

  • значна міжнародна допомога та її своєчасне надходження;
  • відносно поміркована емісія Нацбанку через викуп військових облігацій у Мінфіну в межах запланованих сум (до 30 млрд гривень на місяць та 400 млрд гривень за весь період);
  • довіра населення, яке, незважаючи на всі військові труднощі, справді не піддається панічним настроям, продовжує вірити в Україну, всіляко підтримувати армію та стійко переносить усі тяготи війни.

Раніше ми писали, депозити в умовах війни: чи варто вкладатися і чи повернуть вам гроші

Як повідомляв Знай.ua, подорожчання овочів після свят: на що зростуть ціни і чому