Президент України підписав документ, яким звільнив від сплати податкових та митних зборів певні групи товарів.

Парламент ухвалив та президент підписав зміни, які впроваджують певні зміни до податкового та митного законодавства. Зокрема від митного та податкового зборів можна завозити генератори, акумулятори та низку інших товарів. Документи зареєстровані під номерами 8196 та 8197.

Згідно з документом без сплати ПДВ та ввізного мита тепер можна буде, зокрема ввозити: електроізоляційні масла; дріт алюмінієвий, фольгу алюмінієву(лише для промислового використання), двигуни об'ємом 250 та більше кубічних сантиметрів.

У перелік увійшли товари, що рятують українців від перебоїв з електроенергією. Це генератори змінного струму, електрогенераторні установки; трансформатори, частини трансформаторів, інвертори (окрім товарів цивільної авіації), маршрутизатори (обладнання яке, зокрема використовують Інтернет-провайдери).

Також електрична апаратура для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачі, перемикачі, роз'єднувачі, запобіжники плавкі, блискавковідводи, обмежувачі напруги, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельні вилки і розетки та інші з'єднувачі, коробки з'єднання), для напруги понад 1000 В. Прилади та апарати оптичнi, фотографiчнi, кiнематографiчнi, контрольнi, вимiрювальнi, прецизiйнi; медичнi або хiрургiчнi; їх частини та приладдя та обладнання для Starlink.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що НБУ ввів в обіг нові банкноти 500 гривень: як виглядають і де можна дістати.

Як повідомляв "Знай.ua" українським водіям нагадали про кругленький штраф за популярне порушення: пасажирів теж стосується.

Також "Знай.ua" інформував, заплатять менше: кому з українців перерахують платіжки за опалення, воду та світло.