Пенсіонери з січня отримуватимуть виплати вище ніж було у 2022 році внаслідок проведеного збільшення мінімальних та максимальних виплат у 2023 році.

Попри те, що впродовж року в бюджеті не запланували підвищень пенсійних виплат, пенсії все-таки виростуть, внаслідок березневої індексації. Виплати зростуть на 5,4%, такі цифри називав Віталій Музиченко, заступник Міністра соціальної політики, повідомляють УНН.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що пенсії нараховують тільки тим українцям, хто має відповідний стаж. Під час останнього у 2022 році засідання Кабінету міністрів прем’єр Денис Шмигаль заявив, що механізм індексації пенсій буде продовжено на наступний рік. Протягом 2022 року індексація торкнулася 11 млн українських пенсіонерів.

Оформити вихід на пенсію за віком у 60 років зможуть громадяни, маючи стаж у 30 років. У 63 роки – зі стажем 20 років, у 65 років – 15 років. Хто стажу в 15 років не має, тому пропонується соціальна допомога, яка потребує щорічного звернення до місцевих відділень соцзахисту.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Отримати допомогу зможуть українці, дохід яких менший за прожитковий мінімум (2 589 грн). При цьому трудовий стаж можна також докупити. Вартість місяця стажу становить 44% від розміру мінімальної зарплати.

Нагадаємо, ми писали, що кому з українців відмовлять у пенсії й змусять працювати: у ПФУ назвали конкретну категорію.

Як повідомляв "Знай.ua" субсидії в Україні: чи можна отримати пільгу при зупиненому трудовому договорі.

Також "Знай.ua" інформував, як українським пенсіонерам використовувати усі доступні послуги у смартфоні: нічого страшного немає.