Українці часто намагаються розібратися у тих чи інших нюансах оформлення та отримання пенсійних виплат. Цього разу питання стосувалося виходу на пенсію особи з категорії чорнобильців.

Відповіді на відповідні питання надають фахівці та публікують їх на фейсбук-сторінці "Пенсійного кур'єра".

"Мені 55 років, належу до 4-ї категорії чорнобильців, маю 16 років страхового стажу. Чи можу я піти на пенсію?", - йдеться у запитанні.

"Ні, наразі ви не маєте достатньо стажу. Постраждалим від Чорнобильської катастрофи 4 категорії у 2022 році можуть призначити пенсію за віком після досягнення 55-річного віку при наявності не менше 24 років страхового стажу. При наявності страхового стажу 16 років призначити пенсію за віком можна після досягнення 65-річного віку.", - відповіли фахівці.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Водночас попри війну Пенсійний фонд України продовжує виконання своїх обов'язків і регулярно звітує перед українцями про здійснення виплат кожного місяця. 30 грудня на офіційній фейсбук-сторінці ПФУ з'явилося повідомлення про те, що фінансування та виплату пенсій за грудень завершено.

"На пенсійні виплати спрямовано 51,4 млрд грн, в тому числі 9,6 млрд грн – через АТ "Укрпошта", 41,8 млрд грн – через уповноважені банки. У грудні надано 684 тис. пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України.", - йдеться у повідомленні. ПФУ

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову