Останній тиждень грудня 2022 року в Україні спостерігається зростання закупівельних цін на свиней забійних кондицій. У середньому цінник зупинився на рівні 70,15 гривні за кілограм, що на 2,2% дорожче, ніж було тижнем раніше. Про це інформує асоціація "Свиноводи України".

Дані аналітики показують, що низка операторів вийшла на ринок із меншим обсягом пропозиції. У зв'язку із жвавою заготівельною активністю вартість живця свиней зросла на 0,5-2,5 гривні за кілограм, якщо порівнювати з попереднім тижнем.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Представники м'ясопереробної галузі зазначають, що напередодні Нового року активізувався продаж м'яса. При цьому нинішні темпи продажу набагато нижчі, ніж у попередні роки, але порівняно з останніми двома тижнями збільшення продажів очевидне.

Ціни на свинину, скріншот з відео
Ціни на свинину, скріншот з відео

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За словами фахівців, деякі оператори сподіваються, що плавна цінова динаміка наприкінці року може задати більш урівноважений темп руху цін на початку наступного року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, є можливість "затаритися": українські супермаркети перед святами знизили ціни, що подешевшало найбільше.

Також наш портал інформував, що в Україні зрушили з місця ціни на деякі овочі, фрукти теж відстають: що подорожчало найбільше.

Крім того, наш портал повідомляв, чи зможуть українці запастися новорічними святами дешевими яйцями: виробники повідомили, коли знизять ціни.