В Україні на 2023 рік, через воєнний стан, заморожено мінімальну заробітну плату та прожитковий соціальний мінімум. Однак багато пенсіонерів цікавляться, чи варто очікувати в новому році індексації виплат, яка традиційно відбувається у березні.

На це питання детально відповів міністр фінансів України Сергій Марченко.

Ощадбанк, черга: фото odessa-life
Ощадбанк, черга: фото odessa-life

"Найменш захищені категорії на сьогоднішній день - це пенсіонери. І держава шукатиме способи підтримки пенсіонерів", - сказав Сергій Марченко.

Щодо зарплат бюджетників, то, за словами міністра, питання про справедливість та відновлення спроможності бюджетників отримувати гідні заробітні плати слід обговорювати вже після перемоги у війні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Наслідки будь-яких рішень щодо підвищення заробітних плат на даному етапі без наявних ресурсів для їх забезпечення можуть призвести лише до знецінення гривні, девальвації, інфляції та, відповідно, зменшення купівельної спроможності цієї ж гривні", - сказав Сергій Марченко .

Черга в банк, фото: Знай.uа
Черга в банк, фото: Знай.uа

Раніше у Мінсоцполітики вже розповідали, що пенсії у березні проіндексують з урахуванням зростання інфляційних процесів, і у проекті бюджету наступного року витрати на це закладено.

За попередньою інформацією, березневий перерахунок пройде з урахуванням показника 4,5%. Якщо порівнювати цей відсоток із відсотком інфляції, то підвищення для багатьох пенсіонерів пройде практично непомітно. Його відчують лише ті, хто одержує високі пенсії.

Нагадаємо, провести платежі за відсутності інтернету: ПриватБанк розповів, як зробити майже неможливе.

Раніше повідомлялося, що подвійний стаж для пенсії: у ПФУ назвали умови для його отримання.

Також, у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.