Для наших читачів, які уважно стежать за цінниками на продукти харчування на полицях магазинів, є дуже важливі новини. Справа в тому, що напередодні новорічних свят відомі українські мережі супермаркетів змінили ціну на гречку, олію, сіль та цукор.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації аналітиків порталу Minfin.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Згідно з відкритими даними, станом на останні дні грудня гречка обійдеться дешевше, ніж минулого місяця – її можна придбати за 72,07 грн/кг. Минулого місяця її вартість становила 76,99 грн/кг.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Трохи змінилися ціни і на олію. Зокрема, соняшникова олія торгової марки Олейна рафінована продається за ціною 62,97 грн. за 850 мл. А ось торгову марку Щедрий Дар можна придбати за 65,75 грн. за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Кілограм кристалічного цукру продається за ціною 34,17 грн./кг. Цінник на морську харчову сіль не змінився порівняно з минулим місяцем – 32,55 грн/кг.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Ціни на сіль, скріншот: Minfin
Ціни на сіль, скріншот: Minfin

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що ціни на багато продуктів уже майже рік неприємно вражають українців. Зокрема, космічних висот досягла вартість яєць. У той же час, виробники курячих яєць з осені почали нарощувати поголів'я несучок, що сприятиме зменшенню ціни на ринку яєць.

Нагадаємо, чи зможуть українці запастися новорічними святами дешевими яйцями: виробники повідомили, коли знизять ціни.

Раніше повідомлялося, як врятувати вміст холодильника при відключенні світла: поради продовжують "життя" продуктів.

Також, що робити, якщо не залишилося грошей на комуналку: відповідь "Нафтогазу".