Залежно від ситуації в країні та конкуренції за спеціалістів зарплати в Україні у 2023 році можуть підвищитися на 8-30%, адже більша частина роботодавців планує перегляд зарплат.

Як відзначається у пресрелізі Work.ua, компанії будуть уважно стежити за тим, щоб рівень зарплати їхніх працівників був конкурентоспроможним. Крім того, роботодавці зосереджуватимуться на підтримці своїх співробітників.

Наприклад, закриватимуть базові потреби – світло, інтернет, тепло, а також надаватимуть комфортні умови праці та чутимуть запити співробітників. Водночас навіть за таких умов, у 2023 прогнозується нестача кваліфікованих кандидатів.

Дистанційна робота, скріншот: YouTube
Дистанційна робота, скріншот: YouTube

Як відзначається, наразі кількість вакансій у західних областях України майже досягла довоєнного рівня і становить понад 90% до лютого цього року. Водночас у Києві, центральних та південних областях ринок праці відновився приблизно на третину.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вимушене переселення на захід країни створило там перенасичення кадрами, водночас в інших регіонах може спостерігатися нестача. Крім того, багато фахівців виїхали з України чи наразі не мають наміру розглядати нові пропозиції через нестабільність.

Також відзначається, що якщо повернення спеціалістів з інших країн не відбудеться, може виникнути нестача кваліфікованих кадрів, за яких роботодавці будуть змагатися.

Центр зайнятості, фото zhitomir
Центр зайнятості, фото zhitomir

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову