Цього року, мабуть, не всі українці зможуть дозволити собі поставити на новорічний стіл найпопулярніші м'ясні смаколики. Ціни на цю категорію продуктів сильно кусаються. Скільки коштує бекон, буженина та ковбаски напередодні Нового року, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Нові ціни на м'ясні смаколики можуть відбити будь-яке бажання купувати їх до новорічного столу. Загалом за місяць м'ясна продукція подорожчала на десятки гривень.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Станом на 28 грудня бекон торгової марки "Ятрань" Козацький можна купити за ціною 314,90 гривні за кілограм. Для порівняння ще у листопаді середній цінник на цей продукт був суттєво нижчим – 274,90 гривні за кіло.

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Буженина торгової марки "Ятрань" у середньому продається за 451,85 гривні за один кілограм. Місяцем раніше цей продукт можна було купити по 443,49 гривні за кіло. Буженина "Ятрань", запечена з чорносливом, збільшилася в ціні з 447,95 до 475,03 гривні за кілограм.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Ковбаски мисливські напівкопчені торгової марки "Алан" у середньому можна придбати за 503,65 гривні за кіло. Ще місяць тому цінник становив 468,15 гривні за кіло.

Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні зрушили з місця ціни на деякі овочі, фрукти теж відстають: що подорожчало найбільше.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, ми писали, м'ясо стало розкішшю: в Україні дико подорожчала свинина, курятина та яловичина – які ціни в областях.