Наближається новорічна ніч і українці, повні очікувань від прийдешнього року, готуються зустріти його у колі найближчих, навіть попри складну ситуацію в країні.

За східним календарем символом 2023 року є Чорний Водяний Кролик або Кіт. Chas News розповідає, що повинно бути на святковому столі у новорічну ніч. Виявляється, салати та інші страви не варто готувати з будь-якого м'яса, цього року допускаються лише окремі його види.

Що не можна їсти у новорічну ніч 2023

Якщо ви хочете, щоб новий 2023 рік приніс вам успіх, за святковим столом не повинно бути страв з символом року — кроликом. Крім того, уникайте страв з яловичиною та свининою.

Також вважається, що кролик не полюбляє різкі запахи. Це означає, що стравам з пряними приправами та часником на новорічному столі також не місце.

Новий рік, фото Знай.ua
Новий рік, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Що має бути на новорічному столі у 2023 році Кролика:

Щоб привернути прихильність символу 2023 року Чорного Водяного Кролика, на новорічному столі повинні бути страви з додаванням:

  • Зелені. Зокрема шпинату, селери, петрушки, кропу;
  • Свіжої капусти. Зокрема, броколі, класичної та салатної;
  • Моркви;
  • Ягід;
  • Злаків. Зокрема, кукурудзи;
  • Яблук.

Крім того, важливо дотримуватися балансу страв з м'ясом, рибою і вегетаріанських. На новорічний стіл 2023 найкраще готувати страви з курятини.

Новорічний салат "Кролик", скріншот з відео
Новорічний салат "Кролик", скріншот з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову