Виробники відзначають суттєве зниження виробництва свинини в Україні. У 2022 році обсяги виробництва свинини в Україні становитимуть близько 625 тис. тонн.

Як відзначається, попри те, що виробництво всіх видів м’яса помітно знизилося, це дозволить забезпечити споживання 20 кг свинини на рік на кожну особу (у 2021 році було 19,9 кг).

Таку заяву зробили у Міністерстві аграрної політики та продовольства за підсумками конференції "Вітчизняне свинарство: підсумки 2022-го та перспективи 2023 року". Про прогнози, які дали фахівці, пише "Агрономія сьогодні".

Ціни на свинину, facebook.com/UkrainianAgribusinessClub
Ціни на свинину, facebook.com/UkrainianAgribusinessClub

Згідно з їхніми даними, загальне виробництво м’яса цього року очікується на рівні 2,271 млн тонн, що на 435 тис. тонн, або на 19% менше, ніж у 2021 році (було 2,706 млн тонн).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Прогнозовані показники наступні:

  • телятина – 253 тис. тонн (-76 тис. тонн за рік);
  • свинина – 625 тис. тонн (-142 тис. тонн);
  • птиця – 1,3 млн тонн (-283 тис. тонн).

Крім самого виробництва свинини, як відзначили експерти, знизилася й торгівля м'ясом. Експорт обвалився до 0,8 тис. тонн за січень-листопад, імпорт за неповний рік становив 82,2 тис. тонн. Здебільшого за кордон вивозять м'ясо, субпродукти та сало.

Варто відзначити, що загалом станом на 1 грудня 2022 року кількість поголів'я свиней становить менш ніж 5,25 млн, з них 5,7% перебувають на територіях, де відбуваються воєнні дії.

Ціни на свинину, скріншот з відео
Ціни на свинину, скріншот з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову