Грошова допомога, у тому числі й від різних міжнародних організацій, дуже допомагає українцям триматися на плаву.

Але зараз різко почастішали випадки шахрайства. які прикриваються різними виплатами. Українці намагаються "вхопити" удачу за хвіст і залишаються не лише без допомоги, а й без своїх грошей.

Телефонні шахраї, фото: gsminfo.com.ua
Телефонні шахраї, фото: gsminfo.com.ua

Про це повідомив співробітник банку у відповідь на відгук клієнта на порталі Мінфін.

Клієнт повідомив, що знайомим масово почали надходити повідомлення про нібито нарахування через ПриватБанк допомоги від ООН.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Українець припустив, що дані повідомлення надходять, швидше за все, від шахраїв, адже розсилка надходить навіть тим, хто не подавав заявки на будь-які види допомоги.

У ПриватБанку здогадки клієнта підтвердили.

"Так, це шахраї. Використовуйте офіційні джерела" , - порадили у банку.

ПриватБанк, банкомат та термінал, фото: Знай.ua
ПриватБанк, банкомат та термінал, фото: Знай.ua

Також у ПриватБанку порадили клієнтам ознайомитись із простими та корисними правилами, як не стати жертвою шахрайства:

https://privatbank.ua/informational-security

https://privatbank.ua/safeness

Повідомлення про шахраїв
Повідомлення про шахраїв

Нагадаємо, "вибити" свої гроші з банку: українцям порадили, що робити у разі невидачі коштів у банкоматі. Якщо при користуванні банкоматом чи терміналом вимкнули електроенергію.

Раніше ми повідомляли, що в Ощадбанку пенсіонерів не обслуговують, поки ті не куплять співробітникам "подарунок": "Жах, розваги такі...".

Також стало відомо, що російські наркоторговці пожертвували українцям на благодійність 25 тисяч доларів, але вони про це не знали.