Напередодні зимових свят в українських супермаркетах піднялися ціни на гриби та популярну зелень. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Гриби та зелень – досить популярні інгредієнти для приготування різноманітних страв, зокрема салатів, які часто подаються на новорічний стіл. Ці продукти і в інші місяці не відрізнялися доступністю, але напередодні свят знову додали в ціні.

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua
Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Печериці

Так, печериці у супермаркетах у середньому пропонуються по 103,02 гривні за один кілограм. Ще місяцем раніше ці гриби коштували помітно менше - 85,39 гривні за кіло.

Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Петрушка

За 70 грамів петрушки українцям у середньому доведеться заплатити 26,15 гривні. Якщо порівнювати з листопадом, то цінник трохи знизився (було 26,74 гривні). Водночас петрушка у фасуванні 100 грамів подорожчала – з 28,55 до 33,10 гривні.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

кріп

Один кілограм кропу у грудні в середньому коштує 486,00 гривні, а ще у листопаді цінник був помітно нижчим – 478,80 гривні. За сто грамів цієї зелені доведеться віддати 33,15 гривні замість листопадових 29,94 гривні.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на продукти невгамовно зростають, але є й чому порадіти: НБУ про ситуацію на продовольчому ринку.

Також наш портал інформував, що помідори стають на вагу золота: популярні супермаркети різко підняли ціни на овоч.

Крім того, ми писали, без гарячого на Новий рік не залишимося: цінники на курятину та сало радують українців своєю доступністю.