Борошно, сіль та цукор - базові продукти, які мають бути на кожній кухні. Дані продукти, як і інші за рік сильно додали в ціні і супермаркети знову оновили цінники напередодні зимових свят. Як змінилася вартість цих продуктів, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Популярні українські супермаркети показали, що відбувається з цінами на борошно, цукор та сіль останніми днями грудня.

Українці у супермаркеті, скріншот: Youtube
Українці у супермаркеті, скріншот: Youtube

Борошно

Вартість борошна, якщо порівнювати з попереднім місяцем, трохи зросла. Так, у середньому за один кілограм борошна торгової марки "Хуторок" наприкінці грудня доведеться викласти 21,43 гривні. У листопаді продукт коштував 20,94 гривні. У той же час вартість цього ж борошна, але у фасуванні 2 кілограми, знизилася - 38,53 гривні замість 38,92 гривні.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Цукор

Цінники на цукор у річному вимірі утримуються на досить високому рівні. Втім, якщо порівнювати з листопадом, то вартість, хоч і трохи, знизилася. Середній цінник становить 34,17 за кіло замість листопадових 34,41 гривні.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Сіль

Ситуація схожа - у річному вимірі цінник досить високий, але водночас із листопада продукт не подорожчав і, як і раніше, в середньому коштує 32,55 гривні за кілограм.

Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні зрушили з місця ціни на деякі овочі, фрукти теж відстають: що подорожчало найбільше.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, ми писали, моркву, цибулю і не тільки: стало відомо, які овочі подешевшають у 2023 році.