Багато українців мають у своїх будинках газові плити і вони стали просто порятунком у період відключень світла, адже і їжу можна приготувати, і воду нагріти, щоби помитися.

А якщо відключають опалення, то й квартиру можна обігріти за допомогою газу. Але за підсумком, за місяць набігає чимала сума в квитанціях, яка значно б'є по бюджету. Але чи знаєте ви, що на газу можна заощаджувати до 40%? Зараз ми про це розповімо.

Кухня, газ, фото: Знай.ua
Кухня, газ, фото: Знай.ua

А вся справа в тому, що через несправності газового обладнання, які часто не дуже помітні, ми часто переплачуємо кругленькі суми.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Так, несправне газове обладнання може призвести до неекономного використання енергоресурсів. Зокрема, це може статися через повітряні пробки. Крім того, вода нагрівається довше, якщо в газовому котлі утворився осад у районі теплообмінника, тобто зростає споживання газу.

Також на якість горіння газу та його колір впливає забиті сопла у газових пальниках кухонної плити. Тобто також зростає витрата газу.

У Нафтогазі зазначають, що газове обладнання в будинку потребує щорічного обстеження та при необхідності ремонту. Для цього потрібно звернутися до облгазу, який надішле спеціалістів за вказаною адресою. Робити це потрібно до початку опалювального сезону, але деякі роботи можуть бути проведені зараз.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Своєчасно проведена діагностика та очищення газових приладів дозволить заощадити, а своєчасне обслуговування такого обладнання дозволить зменшити ризик нещасних випадків під час його використання.

У Нафтогазі також порадили українцям з індивідуальним опаленням наскільки можна обігрівати лише окремі кімнати, а не весь будинок. Це допоможе заощадити до 40% спожитого газу.

Нагадаємо, що дайте лічильнику відпочити: найкращі способи знизити споживання світла, їхати в село не потрібно.

Раніше ми повідомляли, що українцям множать суми у платіжках за газ: у "Нафтогазі" дали роз'яснення.