Різні виплати від держави та міжнародних організацій – це те, що допомагає великій частині українців триматися на плаву.

Адже ціни зростають, доводиться забезпечувати себе новими зручностями (ліхтариками, обігрівачами) через обстріли росіян та відключення світла та тепла. Звичайно, гроші витікають з гаманця зі швидкістю гірської річки, а ще треба закупити продуктів, які теж підскочили в ціні.

Але є й хороші норми, адже українці можуть розраховувати на чергові виплати у розмірі від 900 до 6500 гривень. Кому вони покладені та як їх отримати ми розповімо нижче.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Така грошова благодать стосується компенсації від держави за допомогу вимушено переміщеним особам з будинком або їх працевлаштування. Про це говориться у відеопроекті Dovidka.info від Центру стратегічних комунікацій.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Так, за допомогу вимушено переміщеним особам з новим будинком або працевлаштуванням їх у свій бізнес можна розраховувати на допомогу від держави у розмірі 6 500 на кожну працевлаштовану людину серед ВПО.

Для того, щоб отримати допомогу, необхідно подати заяву до Державної служби зайнятості або в електронній формі через портал "Дія".

Якщо дали притулок ВПО у себе вдома можна отримати 900 грн за кожну людину щомісяця. Для цього потрібно зареєструвати своє житло на сайті "Прихисток". Ця сума не вплине на субсидію, оскільки не вважатимуться отриманим доходом. Установи державної, комунальної та приватної власності також мають право на компенсацію за притулок ВПО.

Нагадаємо, що субсидій не отримають: українцям назвали умову, за якої пільги неможливі.

Раніше ми повідомляли, що у кишені порожньо, але борг накопичується: як українцям сплатити комуналку, якщо не вистачає грошей.