Борщ – національна страва, яку любить кожен українець. Втім, інгредієнти для страви з кожним роком стають дедалі дорожчими, а 2023 рік не стане винятком. Очікується, що за зиму "борщовий набір" додасть у ціні 20%. Таким прогнозом поділилася Всеукраїнська аграрна рада на офіційній сторінці у facebook.

Голова Всеукраїнської аграрної ради Денис Марущак прогнозує, що до кінця зими овочі, які є інгредієнтами для приготування борщу, подорожчають і на це є ціла низка причин.

Овочі. Фото: Youtube
Овочі. Фото: Youtube

"Ще восени ситуація на українському ринку овочів виглядала стабільною. Але з настанням зими овочеві сховища стали страждати від нових проблем, пов'язаних з війною, у тому числі від відключення світла. Тому протягом зими традиційні для українців овочі зростуть у ціні на 20%", - заявив експерт.

Овочі. Фото: скриншот Youtube
Овочі. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Він додав, що ціни на ці овочі стабілізуються, втім, очікувати це можна лише у квітні наступного року. Саме тоді на рику з'являться тепличні овочі, які покращать ситуацію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям нагадали ціни на капусту, буряк та моркву 2021 року: ситуація з війною навіть краща.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, ми писали, без гарячого на Новий рік не залишимося: цінники на курятину та сало радують українців своєю доступністю.