На тлі помітного послаблення попиту та систематичного постачання з-за кордону в Україні знизилися ціни на цибулю. З початку тижня овоч втратив у ціні в середньому 13%. Що буде з цінами далі, розповіли аналітики проєкту EastFruit.

Українські фермери реалізовують цибулю по 20-25 гривень за один кілограм, залежно від її якості. При цьому її тиждень тому мінімальний цінник на овоч становив щонайменше 23 гривні за кіло. Таким чином цибуля подешевшала в середньому на 13%.

Овочі. Фото: скріншот youtube
Овочі. Фото: скріншот youtube

За словами аналітиків до зниження цін на продукцію виробників змусило зниження попиту на ринку, оскільки оптові компанії та роздрібні мережі сформували товарні запаси і поки що не реалізували ті обсяги овочів, що у них є. Крім того, якість цибулі в необладнаних складах стрімко погіршується, що підштовхує їх власників знижувати ціни на продукцію для того, щоб швидше її продати.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Втім, таке здешевлення – тимчасове явище. Аналітики впевнені, що після новорічних свят зростання цін на цибулю дуже прискориться. Це пояснюють обмеженою пропозицією цибулі високої якості в українському господарстві та низьким урожаєм овочів у низці європейських країн.

Раніше портал Знай повідомляв, українці зіткнулися з подорожчанням свинини, яєць та олії: скільки коштують продукти перед Новим роком.

Також наш портал інформував, що задоволення не для бідних: українцям показали, як змінилися ціни на виноград, банани та лимони.

Крім того, ми писали, українцям нагадали ціни на капусту, буряк та моркву 2021 року: ситуація з війною навіть краща.