Наші читачі вже встигли помітити, що за рік, який минув, в Україні подорожчало практично все. Експерти впевнені, що найбільше з продуктів піднялися ціни на овочі, яйця, крупи, цукор, олію та м'ясо.

Тільки за грудень 2022 року м'ясо та м'ясні продукти подорожчали більш ніж на 24%, а риба та морепродукти – більш ніж на 44%.

Українські журналісти вирішили розібратися, в яких областях найвищі ціни на м'ясо, сало, птицю та рибу.

М'ясо на ринку, фото знай.ua
М'ясо на ринку, фото знай.ua

Зазначимо, що найбільше з початку року середня вартість яловичини, свинини, птиці, курячого філе, риби та сала зросла на Херсонщині (станом на жовтень).

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Висока середня ціна на яловичину у Києві та західних областях України. У столиці кілограм яловичини на листопад коштував у середньому 222,11 грн., у Закарпатській області – 233,91 грн., в Івано-Франківській – 219,42 грн., Львівській – 216,99 грн.

На Херсонщині кілограм яловичини у жовтні в середньому коштував 272,4 грн – на 42,6% більше, ніж на початку року. На другому місці за швидкістю подорожчання Закарпаття – плюс 20,6% у ціні порівняно із січнем.

Найдорожча свинина у Херсонській області – 295,76 грн (на жовтень), а також у Києві, Київській, Харківській та Чернігівській областях – у середньому 171-175 грн.

Вартість м'яса та сала в Україні, інфографіка: slovoidilo
Вартість м'яса та сала в Україні, інфографіка: slovoidilo

Вартість м'яса та сала в Україні, інфографіка: slovoidilo
Вартість м'яса та сала в Україні, інфографіка: slovoidilo

Найбільше ціни з початку року зросли у Житомирській області (+41,7%), Івано-Франківській (+44,9%), Тернопільській (+40,5%), Чернігівській (+43,4%).

Курячі тушки на Херсонщині у жовтні в середньому коштували 169,09 грн за кілограм – на 127,3% дорожче, ніж у січні. На листопад найвища середня вартість птиці була у Житомирській області – 84,87 грн, Київській – 84,82 грн, Кіровоградській – 82,85 грн та Чернівецькій – 90,08 грн.

Куряче філе на Херсонщині коштувало у жовтні в середньому 277,61 грн (+116,2%). У листопаді найвища ціна була у Кіровоградській області (143,11 грн.), Миколаївській – 141,92 грн., Одеській – 141,22 грн., Чернівецькій – 142,65 грн.

На 135,7% з початку року на Херсонщині подорожчала морожена риба – 270,61 грн за кілограм на жовтень. У листопаді найвищі ціни на рибу були у Волинській області – 170,49 грн (+58,3%), Івано-Франківській – 168,48 грн (+61,9%), Одеській – 159,01 грн, Тернопільській – 158 93 грн.

Супермаркет. Фото: скриншот з відео
Супермаркет. Фото: скриншот з відео

Окрім Волинської та Івано-Франківської областей, риба найбільше з січня подорожчала у Чернівецькій та Чернігівській областях.

Кілограм сала у Херсонській області у жовтні коштував близько 265,34 грн – плюс 156,3% з початку року. У листопаді на Київщині кілограм сала коштував у середньому 229,47 грн (+105,3%), у Харківській – 206,4 грн (+113,7%), у Волинській – 190,33 грн (+96%), у Києві – 205,51 грн.

Нагадаємо, напередодні свят почала дорожчати риба: які цінники виставили найпопулярніші супермаркети.

Раніше повідомлялося, українці зіткнулися з подорожчанням свинини, яєць та олії: скільки коштують продукти перед Новим роком.

Також, українцям нагадали ціни на капусту, буряк та моркву 2021 року: ситуація з війною навіть краща.