У мобільному додатку Monobank пропонують допомогу українцям, у випадку відключення електроенергії знайти магазини з працюючими терміналами.

Деталі повідомив у своєму Telegram-каналі співзасновник банку Олег Гороховський.

MonoBank. Фото: скрін youtube
MonoBank. Фото: скрін youtube

Через тривалі відключення електроенергії виникли проблеми з доступом до оплати картою у супермаркетах та інших торгових точках. Безготівкові операції стали невіддільним складником життя чи не кожного українця, особливо у містах, де використання банківського рахунку потрібно всюди.

Monobank допоможе дізнатися у яких торгових точках увімкнена електроенергія і працює термінал. Для цього у додаток внесли карту з усіма робочими установками для безготівкової оплати в Україні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Мапа відображає лише ті термінали, якими українці користувалися протягом останніх 60 хвилин, що збільшує вірогідність подачі електроенергії у конкретний заклад.

За допомогою цієї картки можна перевірити, чи працює термінал у магазині перед походом до нього. Якщо протягом години оплати були, термінал буде відображено на карті, — пояснив Гороховський.

Для того, щоб завантажити "Мапу оплат картками моно" необхідно оновити застосунок Monobank/

Monobank / скріншот з відео
Monobank / скріншот з відео

У нижній частині на головному екрані натисніть на квадрат з чотирьох крапок – розділ "Ще" – та оберіть пункт "Мапа оплат картками моно".

Якщо поблизу немає працюючих терміналів, спробуйте зняти готівку, до шести тисяч грн у супермаркетах, аптеках та на АЗС. Для цього потрібно обрати товар для оплати, повідомити касира, що плануєте зняти готівку, підтвердити оплату на терміналі та отримати готівкові кошти з каси.

Нагадаємо, ми писали, що у кишені порожньо, але борг накопичується: як українцям сплатити комуналку, якщо не вистачає грошей.

Як повідомляв "Знай.ua" тільки без паніки: як українцям викликати екстрену допомогу у блекаут – є те, що працює без зв'язку.

Також "Знай.ua" інформував, що допоможе пережити зиму зруйнованій енергосистемі: без втручання не обійтися.