Українцям дуже нелегко цієї зими, в країні війна, безробіття зросло, а грошей не вистачає. Але обов'язкової оплати комунальних послуг ніхто не скасовував, хоча особливо в опалювальний сезон у багатьох із цим виникли складнощі.

Є люди, які через війну втратили багато благ і зараз не мають коштів для оплати електроенергії, води, газу та опалення.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Однак голова Спілки споживачів України Олег Попенко закликав українців якнайшвидше зайнятися вирішенням цього питання, адже це обов'язок кожного – оплачувати споживання комунальних послуг, але без поради не залишив. В інтерв'ю Новини.LIVE експерт підказав українцям, як виплутатися з тяжкого становища.

"Якщо людина не має грошей, то отримує субсидію. Якщо людина на обліку в Центрі зайнятості, вона може отримати компенсацію на оплату. Люди повинні займатися питанням ЖКГ, коли у вас зруйновано майно", – сказав експерт.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Олег Попенко зазначив, що під час війни держава всіляко допомагає своїм громадянам, особливо сприяє відшкодуванню оплати різними способами, наприклад у випадках, коли людина втратила своє місце роботи.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Раніше ми писали про те, що пенсії військовослужбовцям: у ПФУ зізналися, як саме нараховуються виплати за вислугою років

Як повідомляв Знай.ua, будівельники, медики та професійні військові: хто стане у великому попиті на ринку вакансій у 2023 році

Також портал Знай.ua писав, що 340 гривень без прав півроку: українських водіїв попередили про штраф, не час для "понтів"