У Києві після повернення до планових відключень планують давати громадянам світло лише на 10 годин. Проте до них ще треба дожити.

Про це директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко розповів під час брифінгу.

За його словами, наступні кілька тижнів, а можливо і місяць, у будинках киян електрика буде не більше 4-6 годин, оскільки ситуація є вкрай плачевною. А можливо таке, що взагалі раз на добу.

Енергетики ДТЕК Запорізька ТЕС пройшли навчальний курс від Honeywell
Енергетики ДТЕК Запорізька ТЕС пройшли навчальний курс від Honeywell

Постійні російські атаки привели українську столицю та область до однієї із найскладніших ситуацій у країні. Громадяни цілодобово перебувають без електрики, опалення, а часом і водопостачання.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Продовжуються роботи та відновлення, але, враховуючи характер пошкоджень, я думаю, що киянам слід готуватися до того, що наступні щонайменше 2-3 тижні наявність електрики протягом 4-6 годин у будинку – це гарна новина", – попередив Харченко. .

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

При цьому якщо не буде нових обстрілів з боку Росії, тоді практично вся країна повернеться до планових відключень. Навіть 10 годин на день з електрикою буде вже добрим результатом, оскільки наслідки ракетного обстрілу серйозні, і на повне відновлення підуть роки.

Чоловік додав, що до України їде велика кількість обладнання. Харченко сподівається, що "мобільна генерація з'явиться досить швидко, для цього робиться все можливе".

Відключення електроенергії, скріншот: Youtube
Відключення електроенергії, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що українцям списуватимуть кредити на житло та авто: які умови та терміни подання заявки

Раніше повідомлялося, що поляки вирішили добровільно відчути страждання українців: такий знак солідарності

Також, будівельники, медики та професійні військові: хто стане у великому попиті на ринку вакансій у 2023 році