З початку війни багатьох українських дітей перевели на дистанційне навчання, проте через недавні атаки окупантів виникла нова проблема - відключення електроенергії практично по всіх містах. У Міністерстві освіти пояснили, як школярі навчатимуться далі.

Міністр освіти Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону повідомив, що в Україні запровадили систему електронних сервісів, які працюватимуть навіть при відключенні світла, передали у виданні "Хвиля".

Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.
Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.
Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.

"Найголовніше - це бажання вчитися, і завжди можна надолужити пропущену тему. І саме цим намагаються оперувати наші педагоги. Крім цього, ми ввели електронні додатки, що дозволяють навіть в умовах відключення світла, в режимі відсутності інтернету працювати з електронними ресурсами", - зазначив міністр.

Працюватиме Електронна бібліотека, яка на порталі Інституту модернізації змісту освіти містить 1335 підручників усіх назв із 1 по 11 клас. Шкарлет додав, що доступ до своїх ресурсів для всіх українських школярів надають інші компанії.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Видавництво "Ранок" надало відкритий доступ до електронних підручників з усіх предметів для 1 та 5 класу. Компанія EdPro до 31 грудня також відкрила доступ до електронних підручників.

Дистанційне навчання, скріншот з відео
Дистанційне навчання, скріншот з відео

"На нашій платформі Всеукраїнська школа онлайн сьогодні розташовано 2 500 навчальних курсів і до кінця року буде завантажено ще 1 000. Ми ввели єдиний гейміфікований додаток "Вивчаю – не чекаю", який дозволяє навіть в умовах відсутності Інтернету учням 1-4 класів опановувати освітній контент", – повідомив Шкарлет.

Також було наголошено, що Міносвіти робить все можливе, щоб українські школярі отримували необхідні знання навіть у такий непростий час.

Раніше ми писали, батьки, готуйте гроші: українку оштрафували за те, що її син прогуляв уроки "дистанційкою"

Як повідомляв Знай.ua, в Україні зупинилося зростання цін на яйця: причини і скільки коштуватиме десяток.

Також портал Знай.ua писав, що українцям пояснили зміни щодо зарахування стажу: ці деталі потрібно врахувати