Енергосистема України в жалюгідному стані через російські атаки, тому світло людям подають за графіком. При цьому не виключається можливість повного блекауту на тривалий час. Чи станеться це чи ні невідомо, але краще бути готовим до будь-якого розвитку подій і підготувати ряд продуктів на цей випадок. Про це пише ТСН.

При тривалих відключеннях світла дуже важливо мати вдома запас води та їжі. Рекомендується не готувати страви заздалегідь, придбати такі продукти, які не псуватимуться без холодильника і не вимагатимуть електроенергії, щоб їх приготувати.

Відключення електроенергії, скріншот: Youtube
Відключення електроенергії, скріншот: Youtube

Запастись можна такими продуктами:

  • овочеві, рибні та м'ясні консерви;
  • туристичні сухпайки, які можна легко знайти у магазинах;
  • сублімовані продукти (каші, які потрібно лише залити окропом, м'ясні страви, супи);
  • цільнозернові продукти (каші з пшениці, ячменю, вівса, рису, гречки, макаронів з твердих сортів пшениці);
  • шоколад батончики;
  • горіхи та сухофрукти, а також печиво, сухарі та хлібці.

Крупи, скріншот: Youtube
Крупи, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім цього важливо мати запас води для пиття (не менше 1 літра на одну людину на добу) та для індивідуальних потреб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, практично і не муляє очі: де зберігати консервацію у квартирі – кілька варіантів.

Також наш портал інформував, як зберегти холод у холодильнику при вимкненні світла: ця проста порада врятує ваші продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв лайфхак, який збереже вашу працездатність: як продовжити час роботи ноутбука при відключенні електрики.