Напередодні новорічних свят в Україні почали зростати ціни на рибу, причому як свіжу, так і морожену. Які цінники виставили найпопулярніші супермаркети, показують дані моніторингу порталу Мінфін.

Риба, як і все м'ясо, вже давно перестала бути доступною для українців. Все більше покупців може дозволяти її собі набагато рідше, а в деяких випадках хіба що у свята. Напередодні Нового року в супермаркетах знову змінилися ціни на свіжу та морожену рибу.

Риба. Фото: скриншот YouTube
Риба. Фото: скриншот YouTube

Короп живий у середньому в українських супермаркетах пропонується по 129,45 гривні за один кілограм. Минулого місяця цінник був нижчим – 128,45 гривні за кіло. Короп потрошений порівняно з листопадом не змінився у ціні – 149,45 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Водночас оселедець слабосолений досяг середнього цінника в 144,27 гривні за один кілограм. У листопаді її можна було купити за 142,63 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Скумбрія свіжоморожена зробила набагато неприємніший ривок у ціні. Якщо у листопаді середня ціна становила 134,73 гривні за кілограм, то у другій половині грудня вже 151,95 гривні за кілограм.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на продукти невгамовно зростають, але є й чому порадіти: НБУ про ситуацію на продовольчому ринку .

Також наш портал інформував, що помідори стають на вагу золота: популярні супермаркети різко підняли ціни на овоч.

Крім того, ми писали, без гарячого на Новий рік не залишимося: цінники на курятину та сало радують українців своєю доступністю.