Про важливість сну для здоров'я людини та ефективної роботи мозку знають усі, стосовно цього питань не виникає ні в кого. Проте, яка кількість сну дійсно вважається необхідною для організму?

Як стверджують фахівців, люди, які сплять менш як шість і більше ніж десять годин на добу, часто страждають на метаболічний синдром, який супроводжується високим рівнем цукру в крові, гіпертонією, а також низьким рівнем "хорошого" холестерину.

Як бачимо, шкідливим вважається не лише короткий сон, але й тривалий. Вчені навіть заявляють, що якщо люди спатимуть менш як 6 і понад 10 годин протягом тривалого часу, то це може призвести до смерті.

Сон, фото lisa
Сон, фото lisa

Відзначається також той факт, що зниження кількості сну більше впливає молодих людей, ніж літніх. І пояснюється це наступним чином: зменшення сну у літніх й так відбувається саме собою.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Водночас для молодих збільшення годин на сон є відносним поняттям, адже людина інколи під час відпочинку може також непомітно для себе заснути.

Кім того, нещодавно американські вчені повідомили, що хронічний недосип приводить до зменшення уваги вп'ятеро, а також збільшує час на реакцію вдвічі. То ж здоровий сон необхідний не лише для підтримання здоров'я, але й підтримання нормальної продуктивності.

Здоровий сон, скріншот з відео
Здоровий сон, скріншот з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову